新着・オファーご朝食のご案内
ご朝食のご案内
新しい朝は、石川の恵みから。
旅の大きな楽しみと言えば朝ごはん。
ANAクラウンプラザホテル金沢 自慢の朝食として、石川県産の食材や産品を使ったお料理、県民に愛されているご当地グルメなど、たくさんの石川の恵みをご用意し、皆様の1日のスタートを応援いたします。
エッグステーション
能登産玉子 お料理コーナー
石川県の能登から届いた新鮮な卵で玉子料理をご用意しております。
お好みのスタイルお楽しみください。
・オムレツ(具材は日替わりでご用意しております)
・目玉焼き
・スクランブルエッグ
・ボイルドエッグ
・車麩を練りこんだイングリッシュマフィンのエッグベネディクト
※状況により内容が変更になる場合がございます。
Noto eggs cooking corner
Enjoy your favorite egg dish made of fresh local eggs from Noto area in Ishikawa prefecture.
Omelet of the day
Fried eggs
Scrambled eggs
Boiled eggs
Eggs Benedict with local”Fu” wheat gluten
能登の玉子焼き
能登の新鮮卵、珠洲の塩を使用したほんのり甘い玉子焼です。
Japanese rolled omelet
“Tamago-yaki” is Japanese rolled omelet made with eggs and Japanese soup stock. Enjoy soft and sweet “Tamago-yaki” made with fresh local eggs and salt from Noto area in Ishikawa prefecture.
石川のお米、石川のごはん
ひゃくまん穀(ひゃくまんごく)
食の宝庫・石川県が9年の歳月をかけて開発した石川県産ブランド米「ひゃくまん穀」。ふっくらとした大粒のしっかり感ともっちり感をお楽しみください。
Ishikawa brand rice
“Hyakuman Goku”
It took 9 years for Ishikawa prefecture, which is known as a treasure trove of food, to develop “Hyakuman Goku” rice. Experience its moist and chewy texture.
海鮮丼コーナー
富来西海サーモン、能登いしる漬け海鮮、明太子、山芋など、お好みを選んでごはんにのせれば、自分だけの「海鮮丼」のできあがり。大野醤油や能登のお塩など、お好みでお召し上がりください。
“Kaisen-don” seafood rice bowl corner
Choose your favorite toppings such as local salmon, spicy cod roe, Japanese yam, etc. for your own Kaisen-don rice bowl. Also, enjoy together the local soy sauce and salt with your Kaisen-don.
石川の恵みたっぷり 季節の炊き込みごはん
蟹やノドグロなどの日本海の幸や、筍や金時草をはじめとした加賀野菜などを組み合わせたシェフ特製の炊き込みごはん。旬の石川の味覚を存分にお楽しみいただけます。
Seasonal rice dish
“Takikomi-gohan” is Japanese mixed rice steamed with some ingredients. We serve Takikomi-gohan rice made with local ingredients such as crab, fish, and seasonal local vegetables.
金沢のご当地グルメ
ハントンライス
金沢市を中心に愛される洋食のソウルフードであるハントンライス。ご飯をケチャップで合わせたものにふわふわ卵を、さらにその上に白身魚フライがのり、タルタルソースがかかっているのが特徴です。
Kanazawa local gourmet
“Hanton rice”
“Hanton-rice”is an unique local cuisine which is loved by Kanazawa locals. It’s kind of omelet rice served with fried fish and tartar sauce as toppings.
金沢のB級ご当地グルメ
金沢カレー
朝食のお好きなお料理をトッピングして「オリジナル金沢カレー」をお楽しみください。
ポイント
1 『ドロッ!』と濃厚なルーがやみつきに。
2 付け合わせは、カツと千切りキャベツが定番。
3 カツには特製ソースがマストアイテム
Kanazawa local gourmet
“Kanazawa Curry”
Please choose your favorite toppings form the breakfast buffet to make your original Kanazawa Curry.
What’s Kanazawa Curry?
1 The sauce is rich and thick.
2 The typical toppings are deepfried pork cutlet and shredded cabbage.
3 You can make it deeper taste with a special browne sauce.
石川の恵み ミニ小鉢
能登産ぶりの角煮、郷土料理 かぶらずし(冬季期間限定)、加賀野菜 加賀れんこんのきんぴら、能登産もずく酢、能登の卵の玉子焼きなど、坂野シェフ厳選の小鉢を季節に応じて提供しております。
Small side dishes
Simmered Buri yellowtail, “Kabura-zushi” traditional local pickles made with turnip(winter only), Kinpira burdock root, Vinegared seaweed, and so on. Enjoy Japanese breakfast made with local ingredients.
シェフおまかせ旬の焼魚
旬の焼魚として、能登のぶり、はたはたなど石川県近海産の季節に応じたお魚をご用意しております。
Grilled local fish
Enjoy seasonal fresh fish from the surrounding sea of Ishikawa.(Buri yellowtail, Hatahata Sandfish, and so on)
石川ご当地グルメ加賀治部煮
石川県を代表する郷土料理の一つ。小麦粉でとろみをつけた鶏肉や鴨肉、すだれ麩や季節の野菜などを煮て食される。薬味のわさびが全体の味を引き立てます。
“Jibuni”
“Jibuni” is a representative local specialty of Ishikawa. It’s a simmered dish, which is made with duck meat, Sudare-fu local wheat gluten, and local vegetables, served with wasabi Japanese horseradish on it.
金沢ご当地グルメ
金沢おでん
金沢にゆかりのある加賀野菜に車麩やふかしなどの具材を使用した「金沢おでん」は石川のローカルグルメとして高い人気を誇ります。
夏季は冷製を、冬季は温製をご用意いたします。
“Kanazawa Oden”
Oden is a traditional Japanese stew. “Kanazawa Oden” is a Kanazawa’s local cuisine made with local ingredients and Japanese soup stock. It’s really popular with not only locals but also visitors.
We serve Cold Oden in summer, Hot Oden in winter.
金沢大野「ヤマト醤油味噌」の味噌を使った味噌汁
発酵食文化の聖地「金沢・大野」を代表する醤油味噌蔵のひとつ「ヤマト醤油味噌」の味噌を使用。藩政期以来、伝統ある加賀料理の味覚を支え続けた大野醤油。現在ではフランスの三ツ星レストランでも使用されるなど世界の食卓を魅了しています。
Miso soup with Kanazawa local miso
Oono area in Kanazawa is famous for fermented products, such as miso and soy sauce. Enjoy the deep taste of the miso fermented more than six months in wooden barrel.
シェフおまかせ 麺メニュー
季節に応じ、1~2品ご用意いたします。
小松うどん
加賀藩御用達品として将軍や大名家にも送られたとも伝えられる三百年以上の歴史を重ねた小松の名産うどん。こしがあり、喉ごしが良いつるつるおいしいうどんです。
“Komatsu Udon” noodles
“Komatsu udon” is local udon noodles of Komatsu-shi, Ishikawa. It features the smooth texture of thin but tough noodles. It has more than 300 years history and has been presented to Japanese Shogun and Daimyo.
加賀白山にわかそば
日本三名山の一つとして知られる白山(はくさん)。自然豊かな白山市鳥越地区で収穫されたそばの実を中心に、丁寧に石臼で製粉したそば粉が使われています。自然の風味をお楽しみください。
“Kaga Hakusan Niwaka Soba” buckwheat noodles
Mt. Hakusan is one of the three famous mountains of Japan. “Kaga Hakusan Niwaka Soba” is made from local buckwheat with traditional methods: grinding the grain with a stone mill. Please enjoy its natural flavor created by beautiful nature around Mt. Hakusan.
能登豚の小松焼きそば
石川県小松市発祥のソウルフード。太麺やシャキシャキもやし、ねぎ、人参を使用。お塩とともに、小松市にある醤油蔵の越田醤油の「マルコ醤油」が味の決め手です。
“Komatsu Yakisoba” Stir-fried noodles
“Komatsu Yakisoba” is a local food of Komatsu-shi, Ishikawa. It features the thick noodles flavored with salt and soy sauce.
ホテルメイド
クラウンプラザ ブレッド
天然酵母を使った生地に「能登の恵みの塩」と「いしる」をアクセントに加え、外はサクッと中はもっちりした風合いが特徴です。
Hotel’s house bread “Crowne Plaza Bread”
Our bakery chef’s special bread made with natural yeast and local salt & fish sauce from Noto, Ishikawa. You can enjouy two different textures, crispy outside, and fluffy inside.
やまぎし養蜂場のはちみつ
金沢市で長く営まれている養蜂場。カスケイドダイニングでは「アカシア」「アカシア雅」「さくら」「百花」の4種類を順にご提供しております。
Yamagishi Apiary Honey
“Yamagishi Apiary” has been producing honey for about 100 years in Kanazawa. They are proud to produce only pure honey without adding anything. We serve four kinds of honey made by Yamagishi Apiary.
あんがとう農園のハーブを使ったデトックスウォーター
能登の「あんがとう農園」産のハーブと、爽やかなフルーツで作ったミネラルたっぷりのデトックスウォーター。
Detox water with local herbs of ANGATOU Farm
Detox water with herbs made by ANGATOU Farm in Noto and fresh fruits.
丸八製茶場の献上加賀棒茶
芳ばしい香りとすっきりとした味わいが特徴の「丸八製茶場」製「献上加賀棒茶」。一番摘み茶の旨みを生かし独自の製法で浅く焙じ上げた茎のほうじ茶です。水出しでご用意しております。
“Kenjo Kaga Boucha” roasted green tea
“Kenjo Kaga Bocha” was produced to present for the Emperor Showa during his stay in Ishikawa by Maruhachi tea factry. Enjoy its fragrant smell and refreshing taste with your meal.